Saturday, November 3, 2007

Üks tee kulla avastamiseks

Alkeemiat harrastati juba tuhandete aastate eest. See oli üks esoteerilisi valdkondi vanadel egiptlastel, kes otsisid metallide muundumise saladusi. Hiljem panid Kreeka ja Lähis – Ida alkeemikud kirja oma visioonid igavesest kullast ning lisasid praktilised juhendid alkeemiliste laboratooriumide rajamiseks. Euroopasse levisid alkeemilised otsingud, kuidas lähtemetalli kullaks muuta, keskajal.
Alkeemia seisneb muutuses. Igaüks meist muutub – elu ise teeb seda meiega . Vanus, keskkond ja kogemused mõjutavad meid, muutes meie välimust ja maailmavaadet. Loodetavasti lõpetame me kõik oma elu veidi targemana kui alustasime. Kuid alkeemia esitab teistsuguseid nõudmisi. See on nende jaoks, kes teadlikult otsivad muutusi suuremas mastaabis – mitte muutusi muutuste pärast, vaid muutumisi vaimse kasvu pärast.
Tänapäeval on alkeemikute tarkusi hakatud rakendama iseendas kulla avastamiseks. Argipäeva alkeemia kaudu saame aimu muudatuste tegemise võimalustest omaenda elus. Võlukomponent olete teie ise. Teie olete oma elu laboratooriumi alkeemik.

No comments: