Monday, November 19, 2007

Kuidas Pärnu kuusk tööd annab

Seisin reedel Pärnu teatri ees ja vaatasin ilusat ja uhket jõulupuud. Vaatasin, mõtlesin, kuid ei suutnud kuidagi leida arukat põhjust, miks on Pärnu kuusk sel aastal pandud keset parkimisplatsi. Kogu mu erinevad hüpoteesid jooksid liiva sel hetkel, kui hakkasin linnainimese kasust seda vaagima. Kuusk keset parkivaid autosid on pidev oht kõigile, kes tahavad sinna lähedale minna. Eriti on ju lapsed sinna oodatud. Palju õnne kõigile emmedele-issidele seal autode vahel olla. Või oli hoopis loogika see, et silmadega vaadatakse ja ei ole ühti vaja sinna lähedale minna. Või siis oleme harjunud autoratastega mereni sõitma, mis see kuuse juures siis autoga käia enam pole.
Hea küll. Arvatavasti jõulude ja uusaasta ajal ei lubata seal parkida. Taas linnlaste suhtes halb otsus. Keegi peab sinna eelmisel õhtul panema parkimist keelavad liiklusmärgid, siis keegi peab selle täitmist jälgima ning vedama ära autod, mis seda rikuvad. Edasi tuleb need märgid järgmisel päeval ära koristada jne. Ikka linnarahva raha eest. Kui aga rohkem rahvast peaks sinna kogunema, siis ei mahu nad mujale, kui kõrvalolevale sõiduteele, mis tähendab, et turvalisuse huvides tuleks ka selleks ajaks liiklus ümber suunata. Taas saavad mõned inimesed lisatööd teha ja uut rakendust igapäevasele tööle. Kindel on see, Pärnu jõulupuu annab sellel aastal tööd. Ehk on see suvepealinna uus tööpoliitika?
Ise küll kaldun arvama, et asukoha määramisel oli ainuke argument see, et kui bussijaama poolt autoga või bussiga tulla, siis on kuusk juba kaugele näha. Aga millise hinnaga pärnaka jaoks?

No comments: